• Home
  • Browse
    • Current Issue
    • By Issue
    • By Author
    • By Subject
    • Author Index
    • Keyword Index
  • Journal Info
    • About Journal
    • Aims and Scope
    • Editorial Board
    • Publication Ethics
    • Peer Review Process
  • Guide for Authors
  • Submit Manuscript
  • Contact Us
 
  • Login
  • Register
Home Articles List Article Information
  • Save Records
  • |
  • Printable Version
  • |
  • Recommend
  • |
  • How to cite Export to
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • Share Share
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
Journal of Animal and Poultry Production
arrow Articles in Press
arrow Current Issue
Journal Archive
Volume Volume 16 (2025)
Volume Volume 15 (2024)
Volume Volume 14 (2023)
Volume Volume 13 (2022)
Volume Volume 12 (2021)
Volume Volume 11 (2020)
Volume Volume 10 (2019)
Volume Volume 9 (2018)
Volume Volume 8 (2017)
Volume Volume 7 (2016)
Volume Volume 6 (2015)
Volume Volume 5 (2014)
Volume Volume 4 (2013)
Volume Volume 3 (2012)
Volume Volume 2 (2011)
Volume Volume 1 (2010)
Volume Volume 34 (2009)
Volume Volume 33 (2008)
Volume Volume 32 (2007)
Volume Volume 31 (2006)
Volume Volume 30 (2005)
Volume Volume 29 (2004)
Volume Volume 28 (2003)
Volume Volume 27 (2002)
Volume Volume 26 (2001)
Volume Volume 25 (2000)
Issue Issue 12
Issue Issue 11
Issue Issue 10
Issue Issue 8
Issue Issue 6
Issue Issue 5
Issue Issue 4
Issue Issue 3
Issue Issue 2
Issue Issue 1
Abdelhamid,, A., Khalil, F., Seden, M. (2000). POSSIBILITY OF USING DRIED LIVE YEAST AND LACTO-SACC IN NILE TILAPIA FINGERLINGS’ DIETS. إمكانية استخدام الخميرة الحية الجافة واللاكتوساك فى علائق إصبعيات أسماك البلطى النيلى0. Journal of Animal and Poultry Production, 25(8), 4905-4911. doi: 10.21608/jappmu.2000.259595
A. M. Abdelhamid,; F. F. M. Khalil; M. A. A. Seden. "POSSIBILITY OF USING DRIED LIVE YEAST AND LACTO-SACC IN NILE TILAPIA FINGERLINGS’ DIETS. إمكانية استخدام الخميرة الحية الجافة واللاكتوساك فى علائق إصبعيات أسماك البلطى النيلى0". Journal of Animal and Poultry Production, 25, 8, 2000, 4905-4911. doi: 10.21608/jappmu.2000.259595
Abdelhamid,, A., Khalil, F., Seden, M. (2000). 'POSSIBILITY OF USING DRIED LIVE YEAST AND LACTO-SACC IN NILE TILAPIA FINGERLINGS’ DIETS. إمكانية استخدام الخميرة الحية الجافة واللاكتوساك فى علائق إصبعيات أسماك البلطى النيلى0', Journal of Animal and Poultry Production, 25(8), pp. 4905-4911. doi: 10.21608/jappmu.2000.259595
Abdelhamid,, A., Khalil, F., Seden, M. POSSIBILITY OF USING DRIED LIVE YEAST AND LACTO-SACC IN NILE TILAPIA FINGERLINGS’ DIETS. إمكانية استخدام الخميرة الحية الجافة واللاكتوساك فى علائق إصبعيات أسماك البلطى النيلى0. Journal of Animal and Poultry Production, 2000; 25(8): 4905-4911. doi: 10.21608/jappmu.2000.259595

POSSIBILITY OF USING DRIED LIVE YEAST AND LACTO-SACC IN NILE TILAPIA FINGERLINGS’ DIETS. إمكانية استخدام الخميرة الحية الجافة واللاكتوساك فى علائق إصبعيات أسماك البلطى النيلى0

Article 3, Volume 25, Issue 8, August 2000, Page 4905-4911  XML PDF (1.19 MB)
Document Type: Original Article
DOI: 10.21608/jappmu.2000.259595
View on SCiNiTO View on SCiNiTO
Authors
A. M. Abdelhamid,; F. F. M. Khalil; M. A. A. Seden
Department of Animal Production, Faculty of Agriculture, Mansoura University.
Abstract
فى دراسة على إصبعيات أسماك البلطى النيلى لمدة أربعة عشر أسبوعا، تمت التغذية على تركيزات متدرجة (صفر، 5، 10، 20 جم/كجم علقية) من الخميرة الحية الجافة أواللاكتوساك أو خليطهما (بنسبة 1:1) بمعدل يومى 2 أو 3% من وزن السمك0  فاتضح أن مخلوط الإضافتين معا فى العليقة قد أثر إيجابيا ومعنويا فى كل من وزن الجسم وطوله ومعدل النمو النسبى ومعامل الحالة وكفاءة تحويل الغذاء والإستفادة من المغذيات المختلفة، وكان التركيز الأقصى المستخدم من الإضافات (20 جم/كجم) هو الأكفأ لزيادة الوزن وكفاءة التحويل الغذائى، كما كان معدل التغذية الأدنى (2%) هو الأفضل لمعدل النمو ومعامل الحالة والتحويل الغذائى والإستفادة من المغذيات0
Keywords
الخميرة الجافة; اللاكتوساك; البلطى النيلى
Statistics
Article View: 145
PDF Download: 356
Home | Glossary | News | Aims and Scope | Sitemap
Top Top

Journal Management System. Designed by NotionWave.